Rendes gyerekhordozókat kaphat a szegedi klinika

A bevásárlókocsik mellett mostantól egy komplett NTS (újszülött transport) rendszert is használhatnak a szegedi klinikán : a hordozók elkészítését egy kft. ajánlotta fel.

„Hétfőn utazok Szegedre, szeretném felvenni a kapcsolatot a klinika vezetésével, hogy a részleteket megbeszéljük" – mondta el a Délmagyarnak Torda Tibor. A cégvezető szeretné, ha olyan berendezést adhatna a klinikának, mely az igényeiknek leginkább megfelel, így olyat készítenek majd, amilyenre szükség van.

A bevásárlókocsikkal kapcsolatban korábban Facskó Andrea, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ megbízott elnöke azt mondta, az öt év alatti gyerekeket épületen belül régebb óta ilyen kocsikban szállítjá. Az intézmények közötti szállítás ugyan már megoldott, az mégis komoly gondot okoz, ha az egyik épületrészből a másikba kell vinni a beteg gyerekeket kivizsgálásra.

A klinika megbízott elnöke hozzátette, ez a hordozóeszköz is megfelel a kórházhigiénés szabályoknak, tisztítva, fertőtlenítve van, és ugyanúgy cserélik az ágyneműt és a fejtartót a belehelyezett matracon, mint a kórházi ágyak esetében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.