Rendeljen magának traffipaxot!

„Speedmarathon” néven huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a jövő héten a rendőrség. Magyarországon először a lakosság véleményét is kikérik arról, hol állítsák fel a traffipaxokat. A folyamatos sebességmérés csütörtök reggel hat órakor kezdődik, és péntek reggel hatig tart. Az akciót Európa több országával egy időben tartja a magyar rendőrség.

Óberling József ezredes, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője elmondta, 2012-ben Észak-Rajna–Vesztfália rendőrsége kérte ki először a lakosság véleményét arról, hol lenne érdemes sebességet mérni. Ott sem túl népszerűek a gyorshajtókra vadászó rendőrök, de úgy gondolták: ha azokon a helyeken mérnek, ahol a polgárok is indokoltnak tartják, javulhat a mérések elfogadottsága. Teljes volt a siker, ezért 2013-ban már Németország valamennyi tartományában, tavaly pedig több EU-tagállamban is bevezették a német modellt.

Az ORFK április 14-én reggel nyolcig várja a lakossági javaslatokat e-mailben. A javaslatokat az egyes megyei rendőr-főkapitányságoknak lehet elküldeni a speedmarathon@… és a megyei rendőrfőkapitányság azonosítója (a BRFK esetében például budapest.police.hu). A speedmarathonon a rendőrség összes régi és új sebességmérőjét bevetik, 1200 helyszínen (helyszínenként négy órát mérnek) kétszáz traffipax vadászik a gyorshajtókra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.