Rémhírek miatt kötöttek bele szenegáli bevándorlókba Szolnokon

Kis híján verekedés tört ki péntek késő este Szolnokon egy nagyobb, szenegáli menekültekből álló csapat feltűnése miatt. A csoport békésen beszélgetett, de sokan megrettentek tőlük, és egy ittas férfi beléjük is kötött – számol be az esetről a megyei hírportál.

Késő este már rendőrök és vasútőrök strázsáltak a szolnoki vasútállomás bejáratánál, ahol egy 15-20 fős társaság gyülekezett. A szoljon.hu úgy tudja, a békésen beszélgető társaság a korábbi időszak rémhírei miatt sokakból félelmet váltott ki. A társaság tagjai mind idegen nyelven beszéltek, volt, aki valamilyen szláv nyelven szólította ismerőseit.

Egy szolnoki fiatalember a lapnak azt mesélte, hogy hozzájuk is odamentek, segítséget akartak kérni, mondván, ők politikai menekültek és egy táborba tartanak. Azt szerették volna megérdeklődni, hogy melyik vonatra kell majd felszállniuk. A szemtanú beszámolója szerint a Bicskére tartó menekültek, akik egyébként rendőrségi pecséttel ellátott okiratokkal is rendelkeztek, sokakból ellenséges érzelmeket váltottak ki, egy részeg férfi trágár dolgokat is kiabált nekik. Hogy nem történt atrocitás, az annak köszönhető, hogy társai elrángatták a részeg embert, és a rendőrség is felbukkant, amikor észlelték a dolgot.

A fiatalember szerint az emberek java része messzire elkerülte az amúgy békésen beszélgető menekültcsoportot. A szemtanú úgy látta, a menekültek is rémültek voltak, félnek, és más helyeken talán ez okozta a gondokat. A lapnak telefonon nyilatkozó férfi leszögezte, hogy az ő társaságuk ugyan nem hitte a el városban terjedő rémhíreket, de szemmel láthatóan sokan aggódnak.

A lap munkatársai a helyszínre érve beszéltek az ott várakozó, férfiakból álló csoport angolul jól beszélő tagjaival. Tőlük megtudták, hogy Szenegálból menekültek el az üldöztetés elől, egy táborba tartanak, de hogy mi lesz velük a későbbiekben, azt nem tudják, elképzelésük sincs a jövőjükről. A csoporthoz koszovóiak is tartoztak, de ők nem akartak beszélni az újságírókkal.

A szoljon.hu a rendőrségtől megtudta, hogy nem történt atrocitás a városban, amíg a félelmet keltő csoport ott volt. Péntek óta egyébként már mind el is hagyták a Szolnokot. Felszálltak az első érkező vonatra, amire órákig kellett várniuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.