Rekordot állítottak fel a budapesti bringások

Hazánk első automata kerékpár-számlálója szerint a Nemzeti Múzeum előtt valamivel több mint négyezren haladtak egy irányba április végén.

A Magyar Kerékpárosklub összegzése szerint a kerékpáros számláló csütörtökön éjfélkor 4030-at mutatott, az összesített adatok szerint január elseje óta összesen több mint 210 ezren tekertek el a számlálónál a Kálvin tértől az Astoria irányába.

A kerékpárosok április 24-én lépték át először a 3000-es határt, majd június 1-jén döntöttek új rekordot: akkor 3434 egy irányba haladó bringást számolt meg a készülék.

Magyarország első automata kerékpár-számlálóját a Magyar Kerékpárosklub 2010 nyarán helyezte üzembe. A számláló célja a kerékpáros forgalom nagyságának folyamatos megmutatásán túl a biciklis szokások feltárása. A szervezet közlése szerint természetesen egyetlen mérőhely nem alkalmas hosszú távú komoly közlekedés-szakmai elemzésre, azonban megmutatja egy adott keresztmetszetben a napi, heti forgalom lefolyását, az időjárás hatását és a szezonális változásokat.

A számláló egy modemen keresztül 15 percenként küld a mérőegységből adatot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.