Rekordméretű mézeskalácsház készült Siófokon

Magyar rekord született Siófok adventi ünnepére: közel 6 ezer mézeskalácsból elkészült a Mikulás lakóhelyéül szolgáló mézeskalácsház, amelyet pénteken vehettek birtokba a gyerekek.

A rekordot Sebestyén István, a Magyar Rekordszövetség elnöke hitelesítette.

Gyerekek énekeltek és segédkeztek Balázs Árpád polgármesternek, valamint a meghívott, városhoz kötődő hírességeknek az utolsó mézeskalácsdarabok felragasztásában pénteken Siófok főterénél, ahol idén új attrakcióként mézeskalácsházzal is készültek a szokásos adventi ünnepre. Mikulás mézeskalácsot osztogatott, miközben Sebestyén István elvégezte a rekordkísérlet felmérését és hitelesítését.

"Tudomásom szerint építőipari burkolás céljára először került felhasználásra ehető, előre kisütött mézeskalácscsempe, így nem kétséges, hogy magyar rekord született - nyilatkozta Sebestyén István az MTI-nek. Hozzátette, ha a rekordállítók továbbítják Londonba a dokumentumokat, akkor lehet Guinness-rekordkísérletről is beszélni.

Siófok Fő terén minden évben adventi rendezvényt és karácsonyi vásárt tartanak kulturális programokkal és ünnepváró előadásokkal. Kozma Aninak, a siófoki önkormányzat sajtóreferensének tájékoztatása szerint a mesékből jól ismert mézeskalács házikó megalkotásához, illetve a fából készült váz burkolásához a helyi Royal Sütöde készített 10-szer 10 centiméteres mézeskalácslapokat és egyéb díszítőelemeket, amelyekhez 200 kg lisztet, 98 kg mézet, 48 kg cukrot, 40 kg margarint, 3,7 kg őrölt fahéjat, 2,9 kg sütőport, 800 darab tojást és 70 dkg mézesfűszert használt fel.

A mézeskalácsház megnyitását követően délután jótékonysági vásárral vette kezdetét a siófoki adventi ünnep, amelynek első, pénteki napján immár hagyományosan bármit árusíthatnak civil szervezetek, intézmények az árusok által még birtokba nem vett vásári fapavilonokban. A bevételekből minden évben mást, idén a Mozgáskorlátozottak Somogy megyei Egyesületének helyi csoportját támogatják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.