Rekordmeleg volt Bukarestben

Megdőlt a februári melegrekord kedden a román fővárosban, ahol délután három órakor 25 fokot mutattak a hőmérők.
A Digi 24 hírtelevízió szerint még soha nem mértek magasabb hőmérsékletet februárban Bukarestben a meteorológiai megfigyelések kezdete óta. A mostani csúcs csaknem húsz fokkal magasabb a sokéves átlagnál: február közepén 6 fokos maximumot, és -3 fokos minimumot szoktak mérni a román fővárosban.

A mostani bukaresti csúcsérték a februári országos melegrekordtól is alig egy fokkal marad el. A legmagasabb februári hőmérsékletet, 26 fokot 1995 február 27-én a Fekete-tenger partjától 30 kilométernyire lévő Medgidián jegyezték fel.
Országos szinten a legmagasabb hőmérsékletet, 25,2 fokot a Kárpátok karéjának külső részén elhelyezkedő Ramnicu Saraton mérték kedden 14 órakor.

A mostani hőhullám főleg Románia délkeleti részét érintette, de Erdély déli részén is szokatlanul meleg volt: a keddi csúcshőmérséklet Háromszéken is sokhelyütt meghaladta a 20 fokot. A kovásznai megyeszékhelyen kedd délután 21.3 fokot mértek.

Az előrejelzés szerint véget ér rendkívüli meleg és szerdára több mint tíz fokkal visszaesik a hőmérséklet Románia déli részén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.