Rekorddal robbant be Eastwood új filmje

Kilencvenmillió dolláros (25 milliárd forintos)  bevételével megdöntötte minden korábbi januári hétvége észak-amerikai mozis rekordját Clint Eastwood hat Oscar-díjra jelölt Amerikai mesterlövész című iraki háborús filmje.
Elemzők korábban legfeljebb ennek a jegybevételnek a felével számoltak, és rekorddöntésre még csak nem is gondoltak. A csütörtöki hat Oscar-jelölés - köztük a legjobb film és Bradley Cooper alakítása révén a legjobb színész kategóriában - azonban Észak-Amerika-szerte felvillanyozta a mozinézőket, akik péntektől vasárnapig 90,2 millió dollárt adtak ki a filmre szóló jegyekért.

Mivel Martin Luther King születésnapja miatt hétfőn nemzeti ünnep van Amerikában, a film négynapi bevétele az előrejelzés szerint meghaladhatja a 105 millió dollárt - írta a The Hollywood Reporter.

Az Amerikai mesterlövész forgatókönyve igaz történeten alapul, a film a néhai Chris Kyle, az amerikai haditengerészet mesterlövészének iraki bevetését dolgozta fel.

A produkció a széleskörű észak-amerikai forgalmazás előtt karácsonykor Los Angelesben, New Yorkban és Dallasban is debütált kisebb filmszínházakban. A 60 millió dollárból (16,5 milliárd forintból) forgatott mozi közel négymilliós (1,1 milliárd forintos) művészmozis bevétele már önmagában szokatlanul nagy sikert jelentett.

A négy Oscar-díjjal, köztük két rendezői Oscarral (Millió dolláros bébi, Nincs bocsánat) kitüntetett Eastwood eddigi legnagyobb premierhétvégi bevételt elért rendezése a 2008-ban bemutatott Gran Torino volt 29,5 millió dollárral.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.