Aranyáron adtak el pár fürt szőlőt Japánban

A szezon első Bíbor rómaiait (Ruby Romans) 11 ezer dollárért (3 millió forintért) vitte el egy szerencsés kiskereskedő.

Japánban a gyümölcsök társadalmi presztízst is jelentenek, így gyakran igen magas áron kelnek el. A legutóbbi rekorder harminc fürt szőlő - írja a BBC.

A szerencsés tulajdonos pedig egy Japán nyugati részéből érkező élelmiszerbolt-tulajdonos. Neki sikerült megkaparintania a fürtönként majdnem százezer forintot kóstáló gyümölcsöt. A különleges, Ruby Romans (Bíbor rómaiak) szőlőfajta Isikava prefekturában terem és hihetetlenül édes íze miatt kedvelt. Az árat az is felverte, hogy ez az idei első termés.

"Kiállítjuk őket a boltunkban, mielőtt a vásárlóink kóstolót kaptának belőle" - vázolta terveit a vásárló, Konisi Takamaru. "Nagyon boldog vagyok. Ez megtiszteltetés. Ezek valódi a szőlőszemek valódi drágakövek."

A japánok hihetetlen összegeket képesek kifizetni az elsőosztályú gyümölcsökért, amiket gyakran ajándékba szánnak magasabb társadalmi pozícióban lévőknek, például a főnöküknek.

Egyetlen almáért akár 800 forintnak megfelelő összeget is kérhetnek. A sárgadinnyéket esetenként annyiért adják, mint a nemes borokat. Tavaly 12 ezer dollárt (3,3 millió forintot) adtak két darabért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.