Rekordnagyságú, 107 kilós kenyeret sütöttek
Egy héten belül másodszor is rekordnagyságú székely pityókás (krumplis) kenyeret sütöttek Sepsiszentgyörgyön a székelyföldi városban zajló Szent György-napokon.
A szerdai sütés után szombaton is 100 kilogrammnál súlyosabb, 107 kilós kenyér került ki Diószegi László pékségének 13 ezer téglából külön erre a célra épített kemencéjéből. A szerdait nem, csak a szombaton sült kenyeret mérték le.
A hagyományos eljárással készített, 107 kilós kenyérhez 80 kg lisztet, 20 kg krumplipépet, 40 liter vizet, 1,5 kg élesztőt és egy kiló sót használtak fel.
A korábbi sütések óta már meleg kemence fűtéséhez egynegyed köbméter fa kellett. A hatalmas kenyér 7 és fél óra alatt sült meg. A rekordnagyságú kenyeret vasárnap megszentelik, majd megkóstolhatják a városünnep résztvevői.