Rejtélyes fekete ruhás nő hozta lázba Amerikát

A közösségi média sztárja lett az amerikai országutak mentén sétáló, fekete lepelbe burkolózó nő, aki már több mint kilencszáz kilométert gyalogolt, hogy Alabamából Virginiába jusson.
A nő látszólag semmivel sem törődve sétált hosszú fekete ruhájában, végig az országutak mentén.
A nő látszólag semmivel sem törődve sétált hosszú fekete ruhájában, végig az országutak mentén.
Facebook / Forrás

A médiában a 'nő feketében' néven emlegetik, rajongói Facebook-oldalának pedig már közel 65 ezer lájkolója van. A rejtélyes hölgy senkivel sem beszél, ennek ellenére útja során tömegek várják, hogy elhaladjon előttük. Mikor megérkezik, tapsvihar fogadja, ő azonban rájuk sem néz, csak megy tovább.

Sokáig mindenki csak találgatta, ki lehet ő, honnan indult, merre tart és mi a célja. Aki látta őt az út során, bejegyzésben tudatta a többiekkel, merre jár éppen, sokan le is fényképezték. Hiába próbáltak azonban szóba elegyedni vele. Hajmeresztő elméletek születtek a nővel kapcsolatban, többek között az, hogy muzulmán és közben a Pentagonnak dolgozik, de a legtöbben azt gondolták, hogy egy vallási küldetésen vesz részt.

Mára kiderült, a nőt Elizabeth Poles-nak hívják. 56 éves, két gyermek édesanyja, és egykor katona volt. Az utóbbi években egy veteránok számára fenntartott intézményben kezelték, mert nem tudta feldolgozni férje és apja elvesztését - mesélte a Reuters riporterének Raymond Poles, a fekete ruhás nő testvére. A nő nemrég költözött hozzá, az utóbbi időben már egészen jól volt, vasárnaponként templomba járt és a kezeléseken is rendszeresen megjelent. Egyik nap azonban furcsán viselkedett, leborotválta a haját és nem akart templomba menni, aztán nyoma veszett. A televízióban látta viszont, amikor a róla készült riportot nézték. 

Elisabeth Poles a Virginia állembeli Winchesterbe igyekezett, ahol hatalmas tömeg és rendőrök fogadták, utóbbiaknak azt mondta, szeretné, ha békén hagynák. Ezt követően a Facebook-oldal üzemeltetői is arra kértek mindenkit, tartsák tiszteletben Elisabeth kívánságát és ne zavarják.

"Imádkozunk érted!"

Elisabeth Poles története rengeteg embert megérintett már azelőtt, hogy kiderült volna, ki is ő valójában. A BBC stábjának többen elhaló hangon beszéltek róla, volt, aki elsírta magát, amikor meglátta az úton. "Nem tudom pontosan megfogalmazni, de nagyon megható volt látni őt" - mondta egyikük.

Elisabeth Poles azt kérte, senki se zavarja, hagyják békén.
Elisabeth Poles azt kérte, senki se zavarja, hagyják békén.
Facebook / Forrás

Sokezren írták, hogy a példaképük lett és felnéznek rá kitartása és elhivatottsága miatt.

Miután a virginiai rendőrség közleményben tudatta a nő kívánságát, felmerült, hogy beszüntessék a rajongói oldalát is, ám többen hangot adtak azon véleményüknek, hogy Elisabeth Poles utazása közösséget teremtett, melynek tagjai továbbra is örömmel beszélgetnének egymással, így jó volna, ha a Facebook oldal továbbra is élne.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.