Reggelre vastag hótakaró boríthatja Dobogókőt

Hétfő reggel óta 3-5 centiméternyi hó esett a Pest megyei Dobogókőn, ahol jelenleg is havazik, s mínusz 5 fokot mutat a hőmérő – tájékoztatta a helyi sícentrum vezetője az MTI-t.

Lőrincz László közlése szerint ha ilyen marad az idő, a hó vastagsága reggelre akár a 30-50 centimétert is elérheti, ám a porhó síelésre még nem alkalmas.

A 24 óra alatt lehullott hó mennyiségét tekintve a hat évvel ezelőtti egyik december végi nap tekinthető abszolút rekordnak, ekkor rövid idő leforgása alatt 70 centiméter esett. A sícentrum vezetője szerint emlékezetes marad az idei március 15-e is, amikor 60 centiméter hó hullott, majd pár nap múlva további 40 centiméterrel lett vastagabb a hótakaró.

Az ország első, 1923 óta üzemelő sípályája az idén komoly felújításon esett át, ám hogy mikor avathatják fel a modernizált létesítményt a téli sportok kedvelői, azt egyelőre nem lehet tudni. A nyitás feltétele, hogy legalább 25-30 centiméteres, jó minőségű, síelésre alkalmas hó fedje a lesiklópályákat - mondta Lőrincz László.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.