Raszputyin Go: pokémonok helyett történelmi személyekre vadásznak az oroszok

A moszkvai városvezetés fel szeretné pezsdíteni kissé a helyi lakosok életét és a turizmust is egy, a Pokémon Go mintájára működő mobilalkalmazással.

A moszkvaiak és a turisták egy már létező applikáció továbbfejlesztett formájával tudnak majd elkapni orosz történelmi személyiségeket és szelfit készíteni velük - írja a BBC.

A kezdeményezés mögött álló hatóságok szerint a virtuális és a valós világot vegyítő játék már létezik, csak frissíteni kell. A „Fedezd fel Moszkvát!”  app a tervek szerint augusztus végétől lesz elérhető.

A felhasználók Nagy Péter cár, Puskin vagy akár Napóleon háromdimenziós másának a nyomába is szegődhet. Valamennyi történelmi személyiség Moszkva egy meghatározott pontján lesz megtalálható és ha a játékos a megadott koordináták 50 méteres közelébe ér, akkor láthatja majd az illetőt és rögzíteni is tudja a kamerájával.

A hatóságok azt remélik, hogy a játék felkelti az emberek érdeklődését Moszkva gazdag kulturális öröksége iránt és újabb okot ad, hogy az emberek sétáljanak a városban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.