Rászorulóké lett a tűzifából épített karácsonyfa

Lebontották csütörtökön a budapesti Erzsébet téren álló, több mint 150 mázsányi tűzifából épült különleges karácsonyfát. Az adományfából tizenhárom családnak juttat tüzelőt az Ökumenikus Segélyszervezet.
A 4,5 méter széles, 11 méter magas installáció ötezer darabból készült a Hello Wood csapata, a Design Terminál és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet összefogásában.

Az építőanyagnak használt fahasábokból első körben 3 rászoruló családhoz került az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével, a következő napokban pedig további 10 család részesül a fából, amely a tél végéig fedezi majd tüzelőszükségletüket - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A tervezők szándéka egyrészt az volt, hogy az egymásra figyelés és a szolidaritás fontosságát is szimbolizáló karácsonyfát állítsanak, másrészt pedig az, hogy a lebontott installációhoz használt faanyag a gyakorlatban is segítse a rászoruló családokat.

A segélyszervezet tájékoztatása szerint nemcsak hazai, hanem nemzetközi körökben is osztatlan sikert aratott a különleges karácsonyfa. Mintegy 200 helyen jelent meg cikk az adományfáról a külföldi művészeti és építészeti szaksajtóban, emellett számos országban, illetve nyelven tudósítottak a különleges építészeti alkotásról: többek között oroszul, ukránul, portugálul, indonéz nyelven, koreaiul, kínaiul, olaszul, spanyolul, törökül és bosnyákul, valamint cseh, makedón, holland, francia, lengyel és dél-afrikai oldalakon. Az angol Architects Journal mellékletében és az Arts Illustrated India című indiai művészeti magazinban is tudósítanak az akcióról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.