Rambónak öltözött férfi lövöldözött Kanadában

Három rendőr meghalt, ketten pedig megsebesültek, amikor egy talpig felfegyverkezett férfi szerda este tüzet nyitott rájuk.
Még keresik az elkövetőt. Fotó: REUTERS/Ron Ward/Moncton
Fotó: REUTERS/Ron Ward

Terepszínű ruhában, karabélyokkal felfegyverkezve, hajpánttal a fején sétálgatott az utcán egy férfi a kelet-kanadai Monctonban tegnap este. A meglepő külsejű férfira rendőrt hívtak, ő pedig három kiérkező járőrrel azonnal végzett, kettőt pedig megsebesített, az ő állapotuk stabil - írja a Reuters.

A rendőrség úgy gondolja, a 24 éves Justin Bourque lehet az elkövető, akit ezidáig nem sikerült elkapniuk. Paul Greene, a rendőrség szóvivője azt kérte, senki se hagyja el otthonát, zárkózzanak be, míg el nem kapják a fegyveres férfit, akinek képét Twitteren tették közre. Damien Theriault rendőrkapitány elmondta, hogy lezárták az utcákat és a főbb kivezető utakat, és hajtóvadászatot indítottak a férfi megtalálására.

A történtek mindenkit megdöbbentettek, ehhez hasonlóra 2005 óta nem volt példa az észak-amerikai országban. Akkor Alberta tartományban öltek meg négy, szolgálatban lévő rendőrt, akik egy farmon nyomoztak, amikor tüzet nyitottak rájuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.