Így lángolt a raktárépület! - VIDEÓ

Péntek délután kigyulladt egy raktárépület Budapesten a VIII. kerületben a Golgota úton. A füstöt szinte egész Budapestről lehetett látni, a lángokat este nyolcra sikerül eloltani, de az utómunkálatok reggelig is eltarthatnak.

Az égő épület a volt Ganz hídüzemhez tartozik. Tudósítónknak a helyszínen lakók elmondták, hogy a lángoló objektum egykor öntöde volt. A szóban forgó terület a Kőbányai úti kínai piachoz tartozik.

Akkora a füstoszlop, hogy még a Petőfi hídról is jól látni lehetett
Akkora a füstoszlop, hogy még a Petőfi hídról is jól látni lehetett.
Kovács Klára / NOL

16:37 A Fővárosi Katasztrófavédelem honlapján közölte, hogy teljes terjedelmében lángol egy körülbelül kilencszáz négyzetméter alapterületű, kétszintes raktárépület Budapest VIII. kerületében, a Golgota úton. Az épületben valószínűleg felhalmozott ruhaneműk égnek. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel, több mint tíz járművel vonulnak a helyszínre.

Kovács Klára / NOL

17:02 Elsődleges információk szerint senki sem tartózkodott az épületben és senki sem sérült meg. A lángok más épületekre való továbbterjedését már megfékezték. A tűzoltóság kéri az autóval közlekedőket, hogy segítsék az oltásra siető járművek akadálytalan eljutását a helyszínre.

17:15 Egyik tudósítónk a helyszínről jelentette, hogy nagyon sok rendőr lepte el a környéket és egyre nagyobb területet zárnak le a raktárépület vonzáskörzetében. 

Kovács Klára / NOL

17:50 Nem sokkal hat előtt másik a helyszínen tartózkodó kollégánk arról számolt be, nem lehet pontosan tudni, hogy mi ég bent. A füst eleinte fekete színű volt és papírdarabok „úsztak" benne az ég felé, majd az oltási munkálatok közben sárgás-fehéres színűvé fakult. A lángok fellobbanásának hírére a szomszédos épületből az ölükben hordták ki értékeiket az emberek az utcára. Tudósítónk festményeket és szobrokat látott az ázsiai származású boltosoknál.

Az épület életveszélyessé vált, a tűzoltók sem mehettek be
Az épület életveszélyessé vált, a tűzoltók sem mehettek be
Mihádák Zoltán / MTI

18:00 A katasztrófavédelem honlapján hat órakor jelent meg az információ, miszerint kétszintes raktárépület teteje beszakadt. 

Hegedüs Gábor / NOL

18:08 A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a kerületben és megállapították, hogy a felszálló füst sehol nem veszélyezteti a lakosságot, sehol nem mértek egészségre káros koncentrációt a levegőben.

Útzárat rendeltek el a tűz miatt
Útzárat rendeltek el a tűz miatt
Police.hu

18:12 A tűz miatt a rendőrség lezárta a Kőbányai utat a Könyves Kálmán körút és az Orczy út közötti szakaszon.

 

20:00 Több mint hatvan tűzoltó munkájával, péntek este nyolc órára sikerült eloltani a tüzet. A helyszínre huszonnyolc tűzoltó gépjárművel érkeztek ki a hivatásos és az önkéntes tűzoltók, majd közös erővel, három oldalról támadva, nyolc vízsugárral, négy magasból mentő jármű és öt vízszállító segítségével oltották el a lángokat. A tűzoltók megkezdték az oltási utómunkálatokat, illetve az épület átszellőztetését és átvizsgálását, amely akár a reggeli órákig is eltarthat a helyszínen. Most már biztos: a tűzben senki nem sérült meg.

20:40 Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapján azt közölte: feloldották a korábban a tűz miatt elrendelt útlezárást a Kőbányai úton, a Könyves Kálmán körút és az Orczy út közötti szakaszon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.