„Rák a fedélzeten" feliratú kitűzőket osztogat egy beteg a londoni metrón

James McNaught a hasonló, sokszor láthatatlan betegségek alanyaira is szeretné felhívni a figyelmet.     

A londoniak hozzászoktak az ilyen-olyan kitűzőkhöz, az autókban is gyakran látható „baby on board" feliratok már a metróban is megjelentek a terhes nők ruháján. A rákos betegeken azonban gyakran nem látszik, hogy tényleg betegek. A „cancer on board" feliratú kitűzőkkel McNaught azoknak szeretne segíteni, akiknek utazáskor külön helyre van szükségük betegségük miatt - írja a Time Out London.

 

A férfinál két éve diagnosztizáltak mandularákot, kemoterápiára és sugárkezelésre pedig a Macmillan Cancer Centre-be járt – metróval. Az agresszív kezelések után gyakran nem tudott beszélni, és így képtelen volt utastársainak elmondani, hogy az ablak mellé szeretne ülni. A férfi egy szintén rákos barátjának kifejtette, jól jönne nekik is néhány „baby on board" kitűző, azután továbbgondolta a dolgokat, és így született meg a termék.

A visszajelzések eddig főleg pozitívak. Jó néhány szintén rákos beteg odament Jameshez, mások megkérdezték, hogy van, vagy hozzátartozóik betegsége miatt arról érdeklődtek, honnan szerezhetnének kitűzőt. Néhányan azonban nem szeretnék viselni a jelet, mert úgy érzik, az megbélyegezné őket. James jelenleg a londoni közlekedési vállalattal (Tfl) dolgozik együtt, akik szeretnék az egész hálózatra kiterjeszteni a kitűzőket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.