Elégedetten távozott a világ egyik legnagyobb étteremkritikusa

Andy Hayler Magyarországon járt, itt léte alatt pedig öt étteremben is megfordult. Imádta a budapesti Olimpia nevű helyet, és az Anyukám Mondta is elnyerte a tetszését, az Onyxban azonban sokallta a borok árát.

Andy Hayler június elején járt Magyarországon. Két Michelin-csillagos éttermet is felkeresett.

Az Onyxszal kapcsolatban megjegyzte, hogy egy nagyon elegáns étterem, ahol egy háromfogásos ebédmenüt fogyasztott. Az étterem a maximális 20 pontból 14-et kapott, s a hely mellett az ételeket külön is értékelte. A marhapörkölt 16 pontot kapott, azonban az előétel és a desszert már nem nyerte el a tetszését, 13 pontot adott rájuk. Kiemelte ugyanakkor, hogy a kiszolgálás kifogástalan volt, és a kávé is rendben volt, valamint megjegyezte, hogy ha a jövőben ismét felkeresi a belvárosi helyet, akkor már este érkezik, hogy a rendes étlapról válogathasson kedvére - az ebédnél ugyanis háromféle menü közül kellett választania.

A szintén Michelin-csillagos Borkonyha ugyancsak 14 pontot kapott a szakembertől, aki szerint az ételek a séf kreativitását dicsérik, a borok és a kiszolgálás egyaránt kiváló, és nagyon kellemes a hely hangulata is. 

Ugyancsak 14-re értékelte az encsi Anyukám Mondta éttermet, ahol pizzát és sült csirkét evett. Kiemelte a paradicsomszósz ízét, és hogy a csirke első hallásra egyáltalán nem tűnik izgalmasnak, azonban a tanyasi csirke, és a bundája, melynek összetevőit nem árulták el neki, állítása szerint isteni volt.

A Four Seasons Hotel éttermében, a Kollázsban is megfordult, melyet 12 pontra értékelt. Megjegyezte ugyanakkor, hogy kulináris csodát nem is várt, hiszen nem is a gasztronómiai határok feszegetése a hely célja, hanem a nemzetközi utazóközönség kiszolgálása.

Ár/érték arányban kifejezetten jónak ítélte az Olimpia nevű éttermet, ahol 5000 forintért ebédelt. S noha a felszolgált  ételek minősége ingadozott, ezt megbocsáthatónak tartja, hiszen Londonban egy előételt nem tudna enni ennyiért. A konyhát jónak tartotta, azt írta, hogy érezhetően sokat dolgoztak a fogásokkal.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.