Rács mögött esküdött örök hűséget a meleg pár

Nagy-Britanniában ez volt az első melegházasság, amelyet börtönben tartottak meg. A pár mindkét tagja gyilkosságért ül az East Yorkshire-i Full Sutton fegyházban. Gyűrű helyett karperecet kaptak, a tortát pedig csak műanyag késsel vághatták fel, de meghívtak négy börtönőrt is.

Pénteken egy rövid, húszperces szertartáson örök hűséget fogadott egymásnak a 40 éves Mikhail Ivan Gallatinov és a 31 éves Marc Goodwin. Nagy-Britannia tavaly márciusban iktatta törvénybe az azonos neműek házasságát. A két elítélt férfi az első meleg pár a szigetországban, akik a börtönben házasodtak – írja a Mirror.

Az eseményre néhány családtag, barát és négy börtönőr kapott meghívást. A pár a szokásos rabruha helyett farmert és pólót viselt, a börtön engedélyével pedig egyforma karperceket is rendeltek egy csomagküldő szolgálattól, ez helyettesítette a karikagyűrűt. A ceremónia után még torta is volt, amelyet az ifjú házasok műanyag késsel vágtak fel.

De hiába a házasság, a férj és a feleség ezután is a Full Sutton külön szárnyaiban tölti a börtönbüntetését, az igazságügyi minisztérium ugyanis nem engedélyezte, hogy közös cellába költözzenek.

A pár két éve van együtt, már a börtönben ismerkedtek meg. Gallatinov alig 23 éves volt, amikor emberölésért elítélték. Megfojtotta áldozatát, amiért húsz évet kapott, jövőre feltételesen szabadlábra helyezhetik. Goodwin nyolc éve ül börtönben, szintén gyilkosságért, de neki még legalább tíz éve van hátra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.