Rabszolgát csinált Michelle Obamából egy spanyol magazin

Egy 1800-as évekből származó, fekete rabszolganőt ábrázoló festményre montázsolta rá egy spanyol magazin Michelle Obama arcát. Az angolszász média egy része háborog, de Obamának tetszett a kép.

A címlap nagy felháborodást keltett, az angol nyelvű sajtó rasszistának és ízléstelennek titulálta a montázst, mondván: meddig kell még emlékeztetni egy fekete asszonyt arra, hogy ősei rabszolgák voltak?

Magazine de Fuera de Serie szerkesztői szerint teljesen félreértették őket.

A lap ugyansi azt akarta kifejezni a képpel, hogy lám, mára az egykor alsóbbrendű embereknek tartott feketék is elérhetnek bármit, holott nagy-nagy-nagy szüleik még rabszolgasorsban éltek. A magazin szerkesztősége állítja, éppen hogy tisztelegni akart a First Lady és az Obama család előtt. Ezért is választották Mrs. Obama testének Marie-Guillemine Benoist festményét, amely a franciaországi rabszolga-felszabadítás idején készült, és annak egyik szimbólumává vált, s a párizsi Louvre-ban őrzik.

Barack Obamának állítólag tetszik a címlapkép, melyen a rabszolganő fehér ruháját amerikai zászlóra cserélték, szabadon hagyott mellét pedig narancssárga csillaggal takarták ki.

A magazin egyébként a néhai Diana hercegnő és Abraham Lincoln korábbi amerikai elnök arcképét is felhasználta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.