Rabokból önkéntes állatvédők

Állatmenhely lakóinak gondozásában vesznek részt havonta egyszer a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetének önkéntesei.

Az Elek-Ágh Alapítvány által kezdeményezett együttműködés régi terve volt a kutyamenhelynek, megvalósítására azonban csak most nyílt lehetőség. A büntetés-végrehajtási intézet vezetője, Tóth Tamás ezredes nagyon nyitott volt a „speciális” önkéntes programra, és megteremtette a szükséges feltételeket, így például a kíséret biztosítását - mondta el az MTI-nek Csankó Beáta, a menhely elnöke.

Utalt rá: "A világban számos helyen van már ilyenre példa, Magyarországon azonban – tudomásom szerint – csak Kalocsán volt hasonló program".

Az újszerű önkéntesség folytatásával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy terveik szerint hosszú távra szóló együttműködés keretében tíz-tizenöt 21 év alatti, javarészt 16-17 éves fiatal végez majd önkéntes munkát havonta egyszer.

Az Elek-Ágh menhelyén a kutyák többsége - mintegy száz négylábú - nem kennelekben van, hanem szabadon mozoghat a kéthektáros területen, így a fiúk közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az állatokkal – hangoztatta a vezető. "Az első találkozásra - amelyre már most nagy volt a túljelentkezés - múlt héten került sor, a fiatalok ötfős csoportokban többféle területen tudtak segíteni; a program rendkívül sikeresen zárult, és "a két fél hamar egymásra talált".

Csankó Beáta azt is elmondta, hogy egy másik megállapodás szerint a tököli intézet felnőtt fogvatartottjai közül szakmunkások is érkeznek majd a menhelyre, ők fizetésért dolgoznak. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.