Rablógyilkosság miatt életfogytiglanra ítéltek két férfit Kecskeméten

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt két férfit emberölés miatt csütörtökön a Kecskeméti Törvényszék első fokon, nem jogerősen.

A két vádlott 2011. november 20-án felkeresett Mélykúton egy 86 éves férfit azért, hogy tőle pénzt szerezzenek, a sértettet bántalmazták, amelynek következtében meghalt. A férfiak a lakást átkutatták és 19 ezer forint értékű ingóságot elvittek. Az idős férfi a bántalmazás következtében kialakult traumás, vérzéses sokk miatt halt meg.

Az elsőrendű vádlottat ezen kívül egy budapesti söröző 2009. februári kirablásával is vádolta az ügyészség.

A tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor hangsúlyozta: a nagyon precíz nyomozási és ügyészi munka segítette az ügy pontos, mindenre kiterjedő felderítését. A bíró szerint a fővárosban elkövetett rablás is bizonyítást nyert. Az elsőrendű vádlottnak egy 6 hónapos, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetése is volt.

A bírói tanács mindkét vádlott esetében szükségesnek tartotta az életfogytig tartó szabadságvesztést, különbséget a feltételes szabadlábra helyezés idejében jelölte meg.

Az elsőrendű vádlott 35 év, a másodrendű vádlott 30 év büntetés letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra. Az ügyész súlyosbításért, a vádlottak enyhítésért fellebbeznek. A per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.