Rablógyilkosság Budapesten: rendőr az egyik gyanúsított

A főváros XVIII. kerületében elkövetett rablógyilkosság gyanúsítottjait - köztük egy rendőr törzsőrmester - pénteken elfogták.

Az áldozatot, egy középkorú arab férfit csütörtökön a reggeli órákban támadták meg a XVIII. kerületi Csontváry Kosztka Tivadar utca egyik társasházában, a lépcsőházban. A támadók és az áldozat között dulakodás alakult ki, s annak során dördült el a lövés, mely olyan súlyosan megsebesítette az arab férfit, hogy a helyszínen életét vesztette.

A HavariaPress tudósítása szerint a zsebeiben jelentős összegű pénzzel munkába induló áldozat és a két, bukósisakot viselő támadó között kialakult dulakodás során az arab férfi bicskájával megsebesítette az egyik banditát, mire a másik lelőtte őt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának munkatársai nagy erőkkel kezdték meg a tanúkutatást és az adatgyűjtést. A helyszíni szemle során rögzítésre került több tucat nyom, melyek kiértékelése azonnal megkezdődött. A szemtanúkat a rendőrök kihallgatták és a környéken működő térfigyelő kamerarendszer képeit elemezték és értékelték. Péntekre sikerült beazonosítani az emberöléssel gyanúsítható két elkövetőt és azok két bűntársát is.

Pénteken délután a Budapesti Nyomozó Ügyészség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda közös akciója során az ügyészek és a nyomozók elfogtak egy 25 éves budapesti férfit, valamint szintén 25 éves társát, aki a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományú tiszthelyettese. Az esti órákra a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható másik két ember is rendőrkézre került. Az ügyben a további eljárást emberölés megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja le, a négy férfi őrizetbe vétele mellett.

Budapest rendőrfőkapitánya azonnali hatállyal megszüntette a 25 éves rendőr törzsőrmester szolgálati jogviszonyát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.