Rablással bukott le a Piliscsévről eltűnt lányokkal lévő férfi

Esztergomban fogták el vasárnap a 33 éves piliscsévi L. Lászlót, akit azzal gyanúsítanak, hogy augusztus 21-én Pilismaróton rablást követett el - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel. A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Léber Gabriella megyei rendőrségi sajtóreferens közölte: a férfi a gyanú szerint egy a kertjében tartózkodó idős nőtől erőszakkal aranygyűrűt, fülbevalót és pénzt vett el; a gyanúsítottat őrizetbe vették.

Miskolczi Ivett, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, és kezdeményezik az előzetes letartóztatását. Hozzátette, a gyanúsított a rablás után Németországba akart távozni azért, hogy az elfogását elkerülje.

L. László szombatig egy Piliscsévről augusztus 15-én eltűnt testvérpárral, egy 11 éves és egy 14 éves lánnyal töltötte az időt. A lányokat a szlovákiai Párkányban találták meg, a rendőrség azt közölte, hogy a fiatalok sérelmére eltűnésük óta nem követtek el bűncselekményt.

Lapinformációk szerint a lányok eltűnésével összefüggésbe hozott L. Lászlót a rendőrség egy korábbi megrontási ügyben kereste. Ezt az információt a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.