Rablás pókerversenyen a berlini Hyatt hotelben

Fegyveres rablók vitték el a berlini Grand Hyatt hotelben rendezett póker parti nyereményét szombaton délután. A rendőrség szerint négy, szemtanuk szerint viszont hat fegyveres tört be a szálloda termébe. A résztvevő játékosok közül többen is könnyebb sérüléseket szenvedtek a kitört pánikban.

Carsten Mueller rendőrségi szóvivő szerint a négy fegyveres felszólítására a pókerterem alkalmazottjai átadták a pénzt, s a rablók el tudtak menekülni. A rendőrség nem közölte, hogy mennyi pénzt vittek el.

Az European Poker Tour weboldala szerint egymillió euró volt a póker verseny díja. Az internetes oldal hat fegyveres rablóról tett említést.

A Berliner Zeitung internetes kiadása szerint a rablók automata fegyverekkel és kézigránátokkal voltak felfegyverkezve. A Spiegel Online egy szemtanút idézett, aki szerint pánik bénította meg az öt csillagos berlini szálloda termében lévőket. A szemtanú három fegyverest említett.

A versenyt az említett European Poker Tour szervezte, amely az év legkiemelkedőbb póker eseményének számít Németországban. A rablást követően a verseny folytatódott szombaton este - jelentette az AP amerikai hírügynökség.

A European Poker Tour honlapja szerint mintegy 400 részvevővel kezdődött mér szerdán az öt naposra tervezett vetélkedés. Szombatra a többség már kiesett, köztük például Boris Becker teniszező is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.