Putyin felkereste a kislányt, akinek 'Hamupipőke' ruhát ajándékozott

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök meglátogatta azt a kislányt, aki két és fél éve olyan ruhát kért - és kapott - tőle, "mint Hamupipőkéé".

Dasa Varfolomejeva annak idején Putyin szokásos évi élő televíziós adásába telefonált be a kérésével. A miniszterelnök a Burjátföldi Tunguj faluban élő, akkor harmadik osztályos Dasát nem csak Hamupipőke-ruhával lepte meg, hanem meghívta a Kremlbe a nagy fenyőfa-ünnepségre.

De Tunguj falu is kapott valamit: egész kulturális és oktatási központ épül, már majdnem el is készült.

Dasa mamájával és nővérével fogadta Putyint, aki helikopteren érkezett. A ház előtt kenyérrel és sóval üdvözölték, bent pedig teával, fánkkal és csörögével vendégelték meg.

Putyin Dasát és nővérét notebookkal és mobiltelefonnal ajándékozta meg, nem mulasztotta el megdicsérni a finom csörögét, majd egy kis beszélgetés után elindult a kislánnyal megnézni az épülő új intézményt, amelytől Dasa mamája szerint a falu új életre kelt.

A helybeliek útközben a burját viselet egy jellegzetes darabjával, egy hosszú sállal ajándékozták meg, amelyet nyakába is tekert. Vlagyimir Putyin pénteken abból az alkalomból kereste fel Ulan Udét, hogy Burjátföld 350 évvel ezelőtt került Oroszország kebelébe, s az autonóm köztársaság fővárosából "ugrott el" Dasához és családjához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.