Putyin az orosz nők bálványa

Putyint sokan szeretik Oroszországban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az orosz nők propagandavideóban arról énekelnek, hogy elegük van a zűrös és verekedős férfiakból, és inkább olyan férfit szeretnének, mint az orosz elnök

Jól szervezett "flashmob" Moszkvában egy esküvő alkalmából. Az egykor Lenin- ma Verébhegy kilátójánál, a Lomonoszov-egyetem felhőkarcolója előtt - az egyik olyan moszkvai nevezetességnél, ahova hagyományosan ellátogatnak a frissen házasodott ifjú párok - rendezték meg a meglepetés-tömeglátványosságot. A zeneszám egy 1929-es amerikai dal, a Puttin' on the Ritz, ami eredetileg valami olyasmit jelent, hogy elegánsan öltözködni, ám a szövegből csak az nem hallja ki az orosz elnök nevét, aki nem akarja.

Egy propagandadal a Pojuscsije vmesztye (Együtt éneklők) formációtól, amely – igazgatójának szavai szerint – „pozitív társadalmi projektként" működik.

Az Olyat, mint Putyin című dalukban a lányok arról énekelnek, hogy elegük van verekedős, zűrös ügyekbe keveredett barátjukból, és olyat akarnak maguknak, mint Putyin. „Olyat, mint Putyin, aki tele van erővel,/ Olyat, mint Putyin, hogy ne igyon./ Olyat, mint Putyin, hogy ne sértegessen,/Olyat, mint Putyin, hogy ne szökjön meg."

„Illúzió azt gondolni, hogy Putyin után másként lesz”

Sokkal kevesebbet tud a világról, mint azt gondolnánk. Bár németül kiválóan beszél, Nyugaton sosem élt, külföldi tapasztalatait még az egykori NDK-ban a KGB tisztjeként szerezte. Nyugatiakkal pedig akkor került kapcsolatba, amikor azt a feladatot kapta, hogy a legválogatottabb módszerekkel kössön üzleteket nyugati cégekkel – így jellemzi Putyint Fiona Hill, a washingtoni Brookings kutatója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.