Putnok: nem lőttek a roma családra

A fegyverszakértői vélemény szerint nem lőfegyverből kilőtt lövedék okozta azt a két lyukat, amit egy putnoki roma család pozdorjakerítésén találtak még szerdán.

Nem lőfegyverből kilőtt lövedék okozta azt a két lyukat, amely egy putnoki roma család pozdorjakerítésén találtak – erősítette meg a fegyverszakértői vélemény.

Mint arról beszámoltunk, július 20-án szerdán este, nem sokkal fél nyolc előtt bejelentést tett egy putnoki férfi a helyi rendőrőrsön: elmondása szerint számára beazonosíthatatlan irányból két dörrenést hallott, illetve két apró lyukat talált kerítésének pozdorjából készült kapuján.

A rendőrség a helyszínen és annak környezetében részletes, mindenre kiterjedő szemlét folytatott és több tanút is kihallgattak – mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A bejelentő sem tudta biztosan, hogy fegyvert, vagy petárdát hallott eldördülni, s az adatok szerint a szomszédok sem hallottak semmit. A szóvivő megeresítette: az elkészült szakértői vélemény alapján kijelenthető, hogy a kapun lévő két sérülést nem lőfegyverből kilőtt lövedékek okozhatták. Emellett azonban továbbra is vizsgálják a hanghatások eredetét, amelyek riadalmat okoztak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.