Pusztadobosi támadás: úgy nem történhetett

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a tavaly november 20-án történt pusztadobosi Molotov-koktélos támadásként elhíresült ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság – közölte Fülöp Gergely szóvivő, hozzátéve: egyben hamis tanúzás miatt feljelentést tettek a bejelentő felesége, B. Józsefné ellen a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészségen.

Az akkori bejelentés szerint Pusztadoboson egy családi ház udvarára Molotov-koktélt dobtak, a kapura pedig – egy papírlapra írva – azt a feliratot helyezték: „MEGHALTOK”. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett. A rendőrség közveszély okozás kísérlete miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. A bejelentő férfiról kiderült, hogy látássérült – a rendőrséget felesége és családtagjai információi alapján értesítette. A helyszíni szemle, az igazságügyi szakértők megállapításai, valamint a tanúvallomások nem álltak összhangban a bejelentő, illetve a tanú által elmondottakkal.

A szakértő szerint a tűz nem keletkezhetett a család vallomásaiban szereplő módon, a palackot nem dobhatták be az udvarra a tanúk által elmondottak szerint, illetve a gyulladás sem úgy történhetett, a földön keletkezett tűz nem hozható összefüggésbe a palackkal.

B. Józsefné tanúvallomásában ellentmondásokba keveredett, felmerült a gyanú, hogy valótlan vallomást tett, ezért a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészségen hamis tanúzás miatt feljelentést tett ellene a rendőrség. Szilágyi László ügyészségi szóvivő érdeklődésünkre elmondta: folyik az eljárás, gyanúsítottként még nem hallgattak ki senkit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.