Pulpitussal a kezében rontott az alügyészre a csepeli vádlott

Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják azt a férfit, aki a csepeli bíróságon az ítélethirdetés közben randalírozott és az alügyésznőre támadt. A férfi ellen kiskorú sérelmére elkövetett testi sértés miatt indult büntetőeljárás  - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

A férfit egy 8 éves kisfiú sérelmére elkövetett testi sértéssel vádolták a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróságon. A dühöngő vádlott korábban többször is megzavarta a pénteki tárgyalás rendjét, amiért ki kellett vezettetnie a bírónak a tárgyalóteremből- írta a múlt pénteken történt esetről közleményében Ibolya Tibor.

Az ítélethirdetés alatt a férfi felkapta az előtte lévő fából készült vádlotti pulpitust és azzal az alügyész mögötti tárgyalótermi ablak felé rohant. Két erős ütéssel megpróbálta kitörni az ablakot, hogy a pulpitust kidobja rajta. Az útban lévő alügyésznőt hátrálásra kényszerítette és beszorította az ügyészi és a jegyzőkönyvezetői asztal közé. Emiatt az ügyész nem tudott jogorvoslati nyilatkozatot tenni a tárgyaláson.

A bíróság hivatalos személy elleni erőszak gyanújával hallgatta ki a férfit, akivel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A végzés ellen az ügyész fellebbezett, mert úgy látja, hogy mivel a férfi a tárgyaláson újabb erőszakos cselekményt követett el, a bűnismétlés veszélye miatt nem elegendő esetében a Budapest és Pest megye közigazgatási területére elrendelt lakhelyelhagyási tilalom.

Az eset újabb példája annak, amikor az igazságszolgáltatás épületében a hivatalos személyeket erőszakos támadás éri, mutatott rá Ibolya Tibor. A Budapesti Nyomozó Ügyészség indítványozta a nyomozási bírónál a férfi előzetes letartóztatásba helyezését. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.