Pszichiátriai beteget fékeztek meg szolgálaton kívüli rendőrök

Szolgálaton kívüli rendőrök fékeztek meg Nagykanizsán egy pszichiátriai kezelés alatt álló férfit, aki egy nőt pofozott az utcán, a bántalmazó ellen eljárás indult - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Pirger Csaba elmondta: egy szolgálaton kívüli rendőr hétfő délután a kutyáját sétáltatta a Zárda utcában, ahol azt látta, hogy egy férfi pofoz egy nőt. A rendőr szolgálatba helyezte magát, de a felszólítása ellenére az erőszakoskodó nem hagyta abba a bántalmazást, később pedig el akart menekülni.

A rendőr utolérte a bántalmazót, aki többször őt is megütötte. A férfit erőszakos fellépése miatt a rendőr egy ház falához szorította, de nem bírt vele. Két odaérkező, szintén szolgálaton kívüli rendőr kollégájával együtt tudták csak a magából kikelt férfit a földre teperni, ezt követően érkeztek helyszínre az időközben értesített járőrök.

Az ügyészségi szóvivő hozzátette: a támadót a nagykanizsai kórház pszichiátriai osztályára szállították, csak itt sikerült lecsillapítani őt. A megtámadott asszony - aki munkatársa volt a korábban közös munkahelyükről elbocsátott férfinak - nem sérült.

Az eljárás során kiderült: a 35 éves férfi pszichiátriai kezelés alatt áll, és két hasonló ügyben, zaklatás és garázdaság miatt már folyt ellene eljárás. Mindkettőt meg kellett azonban szüntetni, mert az orvosszakértői vélemények szerint a férfi nem beszámítható.

Pirger Csaba azt mondta: a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak és garázdaság miatt indult újabb eljárás, s a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség kezdeményezte az ideiglenes kényszergyógykezelését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.