„A szegényebb magyar kuncsaftok csak 150 milliót hordtak össze”

A bűncselekmények kezdete után 14 évvel született jogerős ítélet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei prostitúciós és pénzmosási bűnszervezet ügyében. A Szegedi Ítélőtábla jelentős enyhítő körülménynek tudta be a bűncselekmények óta eltelt hosszú időt.
Kerítés, kitartottság, pénzmosás, csalás, közokirat-hamisítás szerepelt annak a 15 vádlottat felvonultató bűnügynek a vádiratában, amely másodfokon, fellebbezések folytán került a Szegedi Ítélőtáblára. A szexuális szolgáltatásokat szervező társaság bázisa a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszafüred volt, ahol az Anita Night Club lényegében bordélyházként működött a 2000-es években.

Jól ment a bolt, már nemcsak az Anita Klubban, hanem szerte a környékén is folyt a prostitúció. A szervezők árujukat exportképesnek találták, és Nyugat-Európában szereztek piacot. 2001 és 2003 között osztrák és svájci bordélyházakban dolgoztak a váltott magyar lányok. 2004-től Kölnben, a Pasha bordélyházban találtak új bázisra.

Időközben kialakult a munkavégzés és a javadalmazás rendje: egyszerre 6-6 hölgy dolgozott Tiszafüreden és Kölnben. Megvolt a norma, amit teljesíteniük kellett: Kölnben személyenként és naponként 10 ezer eurót, Tiszafüreden 40 ezer forintot kellett keresniük. A bevétel egyik felét eltette az elsőrendű vádlott, a másik felén osztozott a szolgáltatást teljesítő hölgy és az őt felügyelő bandatag. Aki bánatos volt munka közben, azt ösztönözték, aki nem hajtott eléggé, azt a többi lány előtt megverték a felügyelők.

A nyomozók kiszámolták, Kölnben csak az elsőrendű vádlottnak 907 millió forintnak megfelelő euró ütötte a markát. Tiszafüreden a szegényebb magyar kuncsaftok ezalatt csak 150 milliót hordtak össze a fő-fő kerítőnek, aki az így szerzett pénze legalizálására törekedett. Így például bányavállalkozásban szerzett üzletrészt, vádlott-társai segítségével pénzt váltottak, kölcsönszerződéseket írtak.

A Szegedi Ítélőtábla az idő múlását jelentős enyhítő körülménynek vette, ezért a pénzmosásban segédkező vádlottak büntetését jelentősen enyhítette. A fő vádlottak – a prostitúciós cselekményeket bűnszervezetben követték el – büntetése is az idő múlása miatt nem lett súlyosabb.

Esetükben a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Szolnoki Törvényszék ítéletét: 4 és 9 év közötti végrehajtható börtönbüntetést kaptak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.