Potyautas kígyó egy ausztrál gépen

Kisebb riadalmat okozott az Ausztrál QANTAS légitársaság egyik gépén egy több mint három méteres python csütörtökön. A hüllő sokáig hősiesen küzdött életéért a gép szárnyán, ám végül elpusztult.

A kora reggeli járat utasokkal és 4 fős személyzettel éppen Pápua Új-Guinea felé tartott amikor a felszállás után  20 perccel az egyik utas a légi utaskísérőknek jelezte,hogy az ablakon kitekintve  észrevett a gép szárnyán egy hatalmas kígyót.

A Sidney Morning Herald beszámolója szerint az utasok és a személyzet először nem akarták elhinni, mivel ekkor a hatalmas kígyó még mozdulatlanul utazott a gép szárnyán.

Néhány perccel később aztán egy erős légáramlat kb.400km/h szél elkapta az állat farkát és többször is a gép szárnyának csapta. A szemtanuk szerint az eset utazómagasságon történt, ahol a hőmérséklet általában mínusz 10-15 fok.

Az extrém körülmények ellenére az állat hosszú percekig küzdött az életért, ám végül elpusztult. A kapitány és az első tiszt többször szemügyre vette a nem mindennapi potyautast a repülőgép szárnyán, de nem rendeltek el vészhelyzetet és rendben landoltak Port Moresby Airporton, ahol a szerencsétlenül járt hüllő maradványait eltávolították a gépről.

A Qantas szóvivője azt mondta: ilyen eset még sohasem fordult elő a légitársaság életében. Az esetet több utas mobiltelefonjával rögzítette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.