Posztmodern műalkotásnak hitték a diákcsínyt

Egy 17 éves tréfacsináló jól megvezette a San Franciscó-i Modern Művészetek Múzeumának látogatóit ezen a héten.

Forrás: Twitter

TJ Khayatan észrevette, hogy ilyen környezetben az emberek elmélyülten igyekeznek bármiben meglátni a művészi tartalmat, ami csak a szemük elé kerül, ezért gondolt egyet, levette a szemüvegét, a padlóra helyezte, majd elsétált.

A várt hatás nem is maradt el: a látogatók meg-megálltak a szemüveg előtt és tanulmányozni kezdték, kis idővel pedig kisebb tömeg gyűlt a tárgy köré, és fotózni kezdték. A tini le is kapta a „művét” elmélyülten bámulókat és feltette a Twitterre. Rövidesen 48 ezren retweetelték a megosztást.

Khayatannak egyébként nem ez volt az egyetlen ilyen akciója. Eljátszotta már ezt egy szemeteskukával és egy baseballsapkával is – írja a The Independent.

A fiú azonban nem akar viccet csinálni a modern művészetből. Mint mondja: Bár én is egyetértek azzal, hogy a modern művészet néha egy vicc, mégis, ez egy módja annak, hogy kifejezzük a saját kreativitásunkat.

A tini azt mondja, örömmel látta, hogy az ő teljesen hétköznapi szemüvege is ötletek sokaságát indította el a fejekben, ahogy próbálták értelmezni, mint „műalkotást”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.