Drónnal csempésztek volna pornót a börtönbe

Marylandben két férfi fegyvert, szintetikus marihuánát és pornót akart bejuttatni egy büntetés-végrehajtási intézetbe egy távirányítású repülőszerkezettel. 

A cumberland-i Western Correctional Institution börtönhöz vezető úton bukkantak rá a rendőrök a két férfira és az autójukban a minisztérium sajtóközleményében drónnak aposztrofált repülőszerkezetre vasárnap. A páros felkeltette a hatóságok gyanúját, ami a kocsi átkutatásakor be is igazolódott - tájékoztatott a CNN.

Az autóban szintetikus marihuánát, dohányt, gyógyszereket, DVD-n pornófilmeket és egy kézifegyvert találtak a rendőrök, amelyeket a két férfi a börtönbe akart becsempészni a távirányítású repülőt használva.

A repülőszerkezet tulajdonosát és társát őrizetbe vették. A hatóságok azt gyanítják, hogy legalább egy fogvatartottal együtt tervelték ki azt, hogy így juttatnak be különböző dolgokat az intézménybe. Most azt vizsgálják, hogy bizonyos rabokkal összeköttetésben álltak-e a gyanúsítottak.

Mindkét férfit letartóztatták. Egyikük 250,000 dolláros óvadék ellenében távozhatott, míg másikuk óvadék ellenében sem szabadulhat.

Bár Marylandben ez az első eset, hogy drónnal próbáltak meg becsempészni dolgokat egy börtönbe, más államokban már volt példa erre. Ohióban az egyik börtön udvarára múlt hónapban sikerült drónnal bedobni dohányt, marihuanát és heroint.

Az őrök ebben az esetben arra lettek figyelmesek, hogy 75 fogvatartott gyűlt össze egy pont körül, majd dulakodni kezdtek.

Később a térfigyelő kamerák felvételein fedezték fel a felbolydulás okát. Egy távirányítású jármű berepült az udvar fölé és ledobott egy csomagot. Az ohio-i hatóságok azt mondják, fel vannak készülve, hogy a jövőben több ilyen próbálkozás is lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.