Pornó helyett kutyanapló

Kebelbősége valaha kamaszok és idősebb férfiak sokaságát bűvölte el, Dolly Buster, a német pornóipar egyik leghíresebb szereplője azonban már tizennyolc éve búcsút mondott az aktív szereplésnek. Férjével, Josef Baumbergerrel közös produkciós cégükkel ugyan ma is jelentős mennyiségben gyártanak felnőtteknek szóló tartalmat, de az eredetileg Nora Dvorakova néven 1969 októberében született üzletasszony az utóbbi időben az írásban és a festészetben bontja ki kreatív energiáit.

Dolly és Lionel. Szerzőpáros
Dolly és Lionel. Szerzőpáros
Heyne Verlag

Németországban most jelent meg Ohne Maulkorb (Szájkosár nélkül) című könyve, amelyben kutyája, a Lionel nevű beagle szemszögéből írt naplót. – A kutyák rendkívül sokat invesztálnak az emberhez fűződő viszonyba, s az emberek ezt nem mindig viszonozzák – nyilatkozta a Die Weltnek Dolly Buster, polgári nevén Nora Baumberger. A könyvvel az volt a célja, hogy „hangot adjon a kutyáknak”, az ember leghűségesebb társáról szerinte sok butaságot írtak és írnak le.

Lionelt Tanja Szewczenko német műkorcsolyázónőtől fogadta örökbe. Szewczenko egyáltalán nem foglalkozott a beagle-lel, Baumberger pedig magához vette az elhanyagolt kutyát. Akkor még élt az időközben a másvilágra szenderült fehér boxere, Hook is. Nora Baumberger harcol az illegális kutyakereskedelem ellen. A tömegesen nevelt, oltások nélküli fajtiszta kölykök nyugati exportjával Kelet-Európában sokan nagy pénzeket keresnek. A volt pornósztár kapcsolatban áll egy közelebbről meg nem nevezett magyarországi menhellyel, ahol azonban sajnos áldatlan állapotok uralkodnak, s ő ezen próbál segíteni – írja a Die Welt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.