Pongyolában hajkurászták az egyetemistákat Szegeden

A Szegedi Egyetemi Napok résztvevőinek randalírozásáról számol be a Délmagyar. 
A hallgatói önkormányzata szlogenje szerint „Három feledhetetlen nap! Szeged egyik legnagyobb egyetemi fesztiválja!" zajlott április 23–25. között a Hattyas soron, a volt Kossuth laktanyában számtalan együttes és DJ részvételével, és hajnalig tartó bulival.

A közelben lakók azonban elviselhetetlen zajról és szemétről, részegen randalírozó fiatalokról panaszkodtak a Délmagyar hasábjain.

- Olyan volt, mintha a Harlemben lettem volna, csak nem égett a hordókban a tűz – mondta a szombati buli kapcsán a lap egyik olvasója, akinek a szomszédasszonya pongyolában hajkurászta hajnali kettőkor a virágoskertjében vizelő egyetemistákat.  

– Amikor szombatról vasárnapra virradó éjjel negyed egykor sörösüveggel verték a hálószobám ablaka melletti esőcsatornát, felhívtam a 112-es segélyhívót, jeleztem a randalírozást, az elviselhetetlen zajt, ordítozást. Sajnos csak egy óra múlva láttam egy járőrkocsit megjelenni az utcában, de utána is ugyanúgy folytatódott a részeg fiatalok randalírozása – mondta egy Topolya soron élő. A rendezők éjjel igyekeztek összeszedni a környező utcákban a szemetet, de nem voltak a helyzet magaslatán. 

– Mozgalmas éjszakáink voltak az egyetemi napokon. Szombaton becslésünk szerint 3-5 ezer fiatal fordult meg a rendezvényen. Szerintem a szervezők nem számoltak ennyi emberrel. Mi tizennégyen teljesítettünk szolgálatot, de ha százan lettünk volna, az is kevés lett volna.(...) Olyan „ereszd el a hajam" hangulat volt, olyan szinten voltak – fogalmazzunk úgy – jókedvűek az egyetemisták, hogy egy komolyabb biztonsági rendszer sem biztos, hogy megállította volna őket – mondta Sándor János, az Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület vezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.