Pokolgép robbant a szlovákiai Nagytapolcsányban

Kedden délben nagy robbanás rázta meg a nyugat-szlovákiai Nagytapolcsányban (Topolcany) levő Euromont céget, ahol műanyagokat gyártanak.

Egy férfi meghalt, egy további személyt pedig életveszélyes égési sérülésekkel szállított el a mentőhelikopter a nyitrai kórházba.. Hárman súlyosan súlyosan megsérültek.

A környékbeli házak és a közelben parkoló gépkocsik ablakai betörtek.

Megbízható értesüléseink szerint az épület adminisztrációs részében pokolgép robbant fel.

Lapunk megkeresésére Bozena Bruchterová, a Nyitra megyei rendőrség szóvivője ezeket az információkat nem cáfolta, ugyanakkor hozzátette: a helyszínelés még tart, ezért bizonyosat csak ezután tud mondani.

Úgy tudjuk, hogy maffialeszámolás vagy zsarolás állhat a merénylet hátterében. Tavaly ugyanis az Euromont társtulajdonosának egyik közeli rokonát, egyugyancsak gazdag vállalkozót nyolc, máig ismeretlen személy hurcolta el a lakásából. Rendőrnek adták ki magukat, majd pedig nagy összegű váltságdíjat követeltek tőle. Végül az elrabolt férfi élettársa állítólag három millió koronát (24 millió forint) fizetett nekik, s ezek után a vállalkozót szabadon engedték. A rendőrség máig nem derítette fel a tetteseket, akik valószínűleg ezúttal a nagytapolcsányi rokonát zsarolták meg.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.