Pokémonozó fiatalt lőttek le San Franciscóban

Egy ismeretlen szombat este agyonlőtt egy 20 éves egyetemistát a San Franciscó-i Aquatic Parkban. Az áldozat éppen a Pokémon Góval játszott, de egyelőre nem tisztázott, hogy ennek van-e bármi köze a gyilkossághoz.

Az áldozat családjának egyik ismerőse a helyi sajtónak azt nyilatkozta, hogy Calvin Riley egy barátjával játszott a csöppet sem kihalt parkban, és azt ugyan észrevették, hogy a valaki figyeli őket, nem törődtek vele.

A fiatalok nem láthatták a sötétbe burkolózó alak arcát, s mivel többnyire a mobiltelefonjaik képernyőjére meredtek, a lövés teljesen váratlanul érte őket.

A rendőrség egyelőre nem talált indítékot, mert Calvin Riley és gyilkosa között nem volt incidens, az elkövető nem kötött bele a fiúkba és nem is próbálta meg kirabolni őket. Az áldozat egyetlen holmija sem tűnt el. A nyomozók eddig három embert gyanúsítottak meg – írja a The Guardian.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a Pokémon Gónak van-e bármi köze az ügyhöz. A nyár közepén berobbant mobil applikációs játéknak vannak ugyan áldozatai, de eddig vagy birtokháborítókat lőttek le, vagy egyszerű figyelmetlenségből lett baleset.

A zsebszörny-vadászoknak ugyan vannak szép számmal utálói, de olyan hír még nem érkezett, hogy valaki pusztán emiatt rátámadott volna valakire, aki egy forgalmas közterületen játszott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.