Plágiummal vádolják Angelina Jolie-t

Egy horvát újságíró bírósághoz fordul, plágiummal vádolja a színésznőt. A férfi azt állítja, az In the Land of Blood and Honey című film az ő sztoriját felhasználva készült a boszniai háborúról.

James J. Braddock, egy horvát újságíró azt állítja, Angelina Jolie filmje, az In the Land of Blood and Honey, vagyis a Vér és méz földjén az ő egyik 2007-ben publikált regénye alapján készült – adta hírül a NY Daily News

Lopta volna a sztoriját?
Cast member Brad Pitt and actress Angelina Jolie leave the festival palace after the screening of the film "The Tree of Life", by director Terrence Malick, in competition at the 64th Cannes Film Festival, May 16, 2011. REUTERS/Yves Herman (FRANCE - Tags: ENTERTAINMENT)

A film egy szerb katona, Goran Kostic és egy muzulmán nő, Zana Marjanovic szerelméről, az őket elválasztó háborúról, valamint a nő fogolytáborban átélt szenvedéseiről szól. 

A horvát újságíró elmondása szerint az Angelina Jolie által írt és rendezett film jelentős elemeket használ fel The Soul Shattering című regényéből, leredukálva azokat egy banális szerelmi történetté ami teljességgel lehetetlen lett volna az 1992 és 1995 közt tartó boszniai háborúban.

Érvelése szerint a hasonlóság egyértelmű: a női főhős mind a két műben szexuális erőszak áldozatául esik, majd szolgaként él a főhadiszálláson.

Arról, hogy valóban plágium történt-e, majd a bíróság dönt. 

Angelina Jolie filmje december 23-án debütál a mozikban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.