Olasz maffiózókat fogott az FBI

Tizenhárom olasz maffiózót fogtak el egy drogellenes razzia során New Yorkban. A kábítószer-kereskedők egy pizzériával leplezték tevékenységüket.

Az FBI rajtaütésére azután került sor, hogy a New York-i pizzéria tulajdonosait Gregorio és Eleonora Gigliottit és fiukat, Angelót a múlt héten letartóztatták. A hatóságok szerint a család étterme irányítóközpontként szolgált, innen koordinálták az olaszországi Calabriába és Európa más országaiba küldött drogszállítmányokat.

Az Independent azt írja, a drogot trópusi gyümölcsök és zöldséggumók közé rejtették a kereskedők. A csoport tavaly állítólag egy 55 kilogrammos kokainszállítmányt rejtett maniókák közé, melyet Közép-Amerikából Delaware államba szállítottak.

Andrea Grassi, a rajtaütést irányító tiszt elmondta, hogy a család este egy jó pizzériát vezetett, napközben pedig kábítószer-kereskedelemre használták az éttermet.

Az akció során 13 olasz állampolgárt vettek őrizetbe, akik a Ndrangheta olasz bűnszervezettel állnak kapcsolatban. A rendőrségi razziában 100 ezer dollár értékű lőfegyvert és kábítószert is lefoglaltak az amerikai hatóságok.

A pizzériát vezető Gigliotti család tagjai a bírósági tárgyalásig őrizet alatt maradnak.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.