Pita helyett cigarettát hozott a kamion

Több mint 41 ezer karton csempészett cigarettát foglaltak le a vámosok egy német kamionban. hivatalosan pitának kellett volna lennie a raktérben. Görögországból Németországba igyekezett a szállítmány, amit Szegednél füleltek le.

Rekordmennyiségű, több mint negyvenezer karton csempészett  cigarettát találtak a vámosok egy német hűtőkamionban kedden Szeged  közelében - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi  Regionális Parancsnokságának sajtóreferense az MTI-t.

A pénzügyőrök kedd hajnalban ellenőrizték a kamiont, amely az okmányok szerint pitát szállított Görögországból Németországba -  mondta Némedi Varga Éva.

A tételes vizsgálat során a vámosok a pótkocsi első és hátsó  részében egy-egy sorban, a dobozolt pita mögött, az áruval azonos  csomagolásban összesen 41500 karton, adójegy nélküli cigarettát  találtak elrejtve - közölte a százados.

A vámhatóság a mintegy 220 millió forint értékű  cigarettaszállítmányt, valamint a járművet lefoglalta, a görög sofőr  ellen pedig visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetésének  megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.