Pistorius pszichiátriára megy

Pszichiátriai megfigyelés alá helyezik a paralimpikont - erről döntött a május 14-ei, 32. tárgyalási napon a bírónő. A döntést, hogy pontosan mikor és hová kell befeküdnie Pistoriusnak, jövő héten kedden hozza meg a bírónő.

Az biztos, hogy a sportolónak legalább 30 napot kell majd eltöltenie az intézetben. Thokozile Masipa bírónő ugyanis ragaszkodik hozzá, hogy egy független szakértő is megvizsgálja a vádlottat, mivel ha beigazolódik, hogy Oscar Pistoriusnak valamilyen mentális betegsége van, az hatással lesz az ítéletre is.

A pszichiátriai megfigyelést egyébként az államügyész, Gerrie Nel javasolta a védelem pszichológusának, Merryll Vorster vallomásának alapján, aki azt állította, Pistorius szorongásos zavara szerepet játszhatott Reeva Steenkamp meggyilkolásában. A védelmet képviselő Barry Roux ezzel nem értett egyet, a mellett érvelt, hogy nem szükséges újabb pszichológiai elemzés, és újabb tanúkat akart meghallgatni, ám Masipa bírónő ragaszkodott a kivizsgáláshoz. Mint mondta, szó sincs arról, hogy nem kétszeresen akarják büntetni Pistoriust, és ha lehetőség van rá, járóbetegként vehet majd részt a pszichiátriai megfigyelésen.

A tárgyalást május 20-án folytatják, majd a pszichiátriai vizsgálat ideje alatt szüneteltetik. Ítélet pedig csak ezt követően várható.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.