Perli a magyar államot a gyerekgyilkos, mert megverték a börtönben

Pereli az államot a 33 éves T. Zoltán, aki két évvel ezelőtt meggyilkolt egy 16 éves hallássérült lányt, Dráfi Dominikát, amiért nem akart vele járni. A gyilkost rabtársai megverték a börtönben – írja kedden a Blikk.

A rabtársak részéről elszenvedett bántalmazás mellett az embertelen fogva tartási körülményekre hivatkozva is perli a magyar államot T. Zoltán. A lap azt írja, T. titkolja a börtönben, hogy miért ítélték el, mert gyerekgyilkosként a hierarchia legaljára kerülne. „Volt, hogy sírva könyörgött a bíróságnak, ne engedjék, hogy bárki közölhesse képmását, mert akkor nagyon megverik a rabtársai” – írják.

A fiatal lány gyilkosa saját bevallása szerint nyugtatókat szed, és öngyilkossági gondolatai vannak. Kórházba is került, de azt nem tudni, hogy miért.

Dominika családja felháborodott, amikor megtudták, hogy T. perel.

Bilkei Pál kriminálpszichológus szerint T. Zoltánnak van is mitől félnie: – Egy új helyen, miután kiderül, hogy miért van ott, indulnak a megaláztatások. Egyben biztosak lehetünk: a rabok keményen megtorolják a nekik nem tetsző bűncselekményeket.

A szakember leszögezte azt is, hogy a bántalmazás éveken át tarthat, és ezen csak súlyosbít, ha T. bujkálni próbál, mert így valósággal vadászni fognak rá.

Dominika két éve áprilisban halt meg, amikor T. Zoltán azzal az ürüggyel, hogy segít neki kibékülni a volt barátjával, a Duna-partra csalta. A férfi szándéka az volt, hogy elcsábítsa a lányt, és amikor rájött, hogy ez nem fog sikerülni, brutális módon meggyilkolta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.