Perel, mert eltörték halott fia lábát

Beperelte a temetkezési céget az anya, akinek elhunyt fiát úgy erőltették bele a koporsóba, hogy eltörték a lábát. A tárgyaláson több tanút meghallgattak, de cég csak ügyvédjével képviseltette magát – írja a Blikk.

A 18 éves, szívműtét közben elhunyt László túl magas volt ahhoz, hogy beleférjen a koporsójába, ezért ahelyett, hogy egy nagyobba helyezték volna át a ravatalozás előtt, bokánál eltörték és kicsavarták a lábát.

A halott méltatlan állapotát az édesanyja, Júlia fedezte fel a hamvasztás előtti nyitott koporsós búcsúztatáson. Az asszony, aki a temetést intézte, előzőleg kapott tájékoztatást arról, hogy László nem fér bele abba a koporsóba, amit előkészítettek a számára, ezért áthelyezik egy másikba, ami plusz költségekkel jár. Júlia nyugtázta a dolgot, bár elmondása szerint a megrendelőlapon feltüntette, hogy László 192 cm magas, és 180 ezer forint előleget is kifizetett már.

Megegyezés szerint a temetkezési vállalat gondoskodott az elhunyt szállításáról és felravatalozásáról, így a gyászolók csak akkor látták a fiút, amikor a nyitott koporsóhoz járultak leróni kegyeletüket. Ekkor tűnt fel többeknek, hogy László (akit deréktól lefelé letakartak), furcsa pozícióban fekszik. Júlia kíváncsi lett, hogy mi ennek az oka, és miért kellett letakarni a test alsó felét: kiderült, hogy a fiú lábát bokánál eltörték és kicsavarták, így erőltették bele a koporsóba.

A döbbenetes látványt a perirathoz csatolt fényképek is tanúsítják.

– Azt hittem, elájulok, amikor megpillantottam kisfiam felfelé álló cipőtalpát, kitekert bal bokáját, korsóba préselt testét. Ekkor megcsapott az oszlás szaga is, megláttam a gyermekem felpüffedt, nedves arcát, nyitott véres száját – sírta el magát a gyászoló asszony, akivel a történtek ellenére is kifizettették a fennmaradó több mint 86 ezer forintot.

A tárgyaláson többen is tanúskodtak, de a temetkezési cég részéről senki sem jelent meg, ügyvédjük pedig felhatalmazás hiányában nem nyilatkozott a bulvárlap munkatársának.

A temetkezési cég a boncmester és a halottszállítók hanyag munkájára hivatkozva, csak részben ismeri el a felelősségét. Pedig a SOTE által kibocsátott „Jegyzőkönyv elhunyt személy átadásáról" szóló okiratában szerepel, hogy az elhunyt előkészítése a szakma szabályai szerint megtörtént, és megtekinthető állapotban adták át, nincs akadálya a nyitott koporsós temetésnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.