Perel a spanyolul nem tudó tanár, amiért nem alkalmazták spanyoltanárként

Tracy Rosner beperelte a Miami-Dade megyei iskolatanácsot, mert szerinte a bőrszíne miatt – nevezetesen amiatt, hogy fehér – nem kapta meg az általa megpályázott állást.

Rosner  több mint egy évtizede dolgozott egy általános iskolában, tavaly viszont kérvényezte, hogy hadd vegyen részt a második nyelven történő művészeti oktatási programban. A kérését elutasították, mert ebben a programban napi egy órát spanyol nyelven kellett volna tartani, ő azonban nem tud spanyolul.

Rosner ügyvédje szerint azért utasították vissza védencét, mert nem spanyol ajkú családból származik. Az iskola megtehette volna azt is, hogy felveszi, azonban a spanyol nyelvű órákat kiszervezik egy másik tanárnak – idézte az ügyvéd érveit a Guardian.

A keresetben Rosner azt állítja, hogy a floridai Miami-Dade megyében kisebbségben vannak a nem spanyol ajkúak, és csak azért visszautasítani egy több éves tapasztalattal bíró tanárnőt, mert nem beszél spanyolul, a munkáltató részéről származás és etnikai alapú diszkriminációnak számít.

Az iskolatanács egyelőre nem reagált a vádakra.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.