Perel a Miskolcon kirúgott színházigazgató

Pert indított elmaradt miskolci rendezései miatt Kiss Csaba, a Miskolci Nemzeti Színház tavaly márciusban indoklás nélkül menesztett igazgatója - írta az Észak-Magyarország szombaton.

Úgynevezett biztatási kártérítésről van szó, miután menesztését követően Szabó Máté megbízott ügyvezető személyes egyeztetés nélkül kivette a miskolci színház 2015/2016-os évadának kész műsortervéből azt a két előadást, amelyet rendezőként ő jegyzett volna - mondta el az igazgató a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapnak.

Kiss Csaba szerint ez akkor történt, amikor már lényegében minden színháznak összeállt az évadterve, így neki esélye sem maradt, hogy a következő 8-10 hónapban rendezőként másutt munkát vállalhasson. A volt direktor abban bízik, hogy a Miskolci Járásbíróság a bizonyítékok és több hasonló, precedensértékű per tapasztalata alapján rövidesen ítéletet hirdet.

Béres Attila a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójának véleménye szerint Kiss Csaba biztatási kártérítési igénye nem megalapozott, mivel azonnali hatályú felmentés előtt saját magát bízta meg a rendezéssel, tehát "önmagát biztatta".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.