Kamerára vette a dada kegyetlenségeit

Őrizetbe vettek Ugandában egy dadát, miután brutálisan bántalmazta a gondjaira bízott két éves kislányt. A gyermek „bűne" az volt, hogy rosszul lett a vacsorától és kihányta. A bébiszitter rémtetteire azután derült fény, hogy a kislány édesapja titokban kamerát szerelt fel a lakásba, mert gyanakodott a nőre.

A 22 éves Jolly Tumuhiirwe rendszeresen vigyázott a kétéves Aneela Kamanzira. A gyermek apjának, Erick Kamanzinak az tűnt fel, hogy a gyerek testén zúzódások jelentek meg, melyekre nem volt ésszerű magyarázat. A férfi ahelyett, hogy kérdőre vonta volna a dadát, titokban kamerát szerelt fel a lakásba, így sikerült rögzíteni, hogy milyen kegyetlenül bánik a nő a kislánnyal.

A felvételen az látható, amint Jolly etetni próbálja Aneelát, de a kislány folyton visszaöklendezte az ételt. A nő két durva pofonnal mégis megtömte a gyereket, aki pár pillanattal később rosszul lett és hányt. Jolly ekkor a földre lökte, elverte, megrugdosta és még meg is taposta.

Miután az apa látta, mi történt a gyermekével, nem kérdezett semmit, csak „péppé verte" a dadust, aki ezután feljelentést tett. Kamanzi a rendőrségen bevallotta a bántalmazást, indítékként pedig bemutatta a felvételt, így az ellene felhozott vádakat ejtették és a nőt állították elő. A vád ellene a kínzást tiltó törvény megszegése, de meglehet, hogy hamarosan gyilkossági kísérlet miatt kell felelnie.

A korábbi sajtóinformációk szerint Aneela november 15-én belehalt a sérüléseibe, de ezt azóta megcáfolták: a kislány él és lábadozik a sérüléseiből.

Tumuhiirwe három hónapig dolgozott a családnál, rendszeresen felügyelte a kislányt. Tettéért december 8-án kell megjelennie a nakawai bíróságon. A nőnek egyébként komolyan ellátták a baját: jelenleg tolókocsiban ül és csak csöveken át tudják táplálni – írja a Daily Mail, amely közölte is a bizonyító videót. Megtekintését csak erős idegzetű olvasónknak ajánljuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.