Pénzért gyilkolt, majd megölte a megbízót (az ügyvéd szerint csak az utóbbiban vétkes)

Ma ítélet várható a makói hármasgyilkos perében. Az ügyész már elmondta beszédét: tényleges életfogytiglani büntetés kiszabását kérte. Az ügyvédek szerint csak egy gyilkosság bizonyítható rá, néhány évre elég elítélni

Az ügyész

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását kérte a vádlottra az ügyész a Csongrád Megyei Bíróságon a makói hármasgyilkosság ügyében folyó perben.

Török Sándor ügyész perbeszédében módosította a vádat: társtettesként, előre kitervelten, részben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, valamint aljas indokból elkövetett emberölés, kifosztás, és jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja a 27 éves makói Perecz Józsefet.

A vádlottnak a barátja több millió forintot ajánlott azért, hogy segítsen végezni korábbi barátnőjével. A két férfi 2008. május 17-én megölte a 21 éves lányt, majd a nő 78 esztendős nagyanyját is. Ezután a későbbi sértett közölte, hogy nincs pénze, ezért a két férfi dulakodni kezdett, majd a vádlott többször megszúrta és megvágta barátját, aki meghalt - ismertette az ügyész.

Az ügyvédek

Krajkó Zoltán ügyvéd - sértetti képviselő - a vádbeszéd után kifejtette, az eljárás során ismertetett bizonyítékok alapján nem lehet kétséget kizáróan megállapítani, hogy az áldozat pénzt ígért barátnője megölésért, illetve, hogy részt vett volna a két nő meggyilkolásában.

Szívós Tamás védő perbeszédében elmondta, megalapozatlannak tartja mind az eredeti, mind a módosított vádat. Az ügyvéd szerint a fiatal lány megölését a bűncselekmény harmadik áldozata tervelte ki, és fenyegetéssel vette rá a vádlottat arra, hogy vele tartson a makói családi házba. Az ügyvéd úgy látja, hogy mindkét nővel a későbbi sértett végzett, majd a két férfi veszekedett és dulakodott, ekkor szúrta meg a vádlott barátját. Szívós Tamás határozott tartamú szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádlottra.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.