Péntektől keddig nem áll meg a metró Széll Kálmán téren

Péntek üzemkezdettől hétfő üzemzárásig nem állnak meg a metrószerelvények a Széll Kálmán téri állomáson az épület átépítése miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.
A közlemény szerint a tér felújítása a metró épületének átépítésével folytatódik, és a metró későbbi zavartalan forgalmának biztosítására ideiglenes védőtetőt és -falat építenek az épületben. A szerkezet építésének ideje alatt - péntek üzemkezdettől hétfő üzemzárásig - a 2-es metró nem áll meg a Széll Kálmán téri állomáson.

Erre az időszakra sűrűn közlekedő metrópótló autóbuszt indítanak M2-es jelzéssel a Déli pályaudvar és a Széll Kálmán tér között. Emellett meghosszabbított útvonalon jár a Budakeszire közlekedő 22-es, 22A és 222-es autóbusz a Déli pályaudvarig, valamint a Zugligeti útra tartó 155-ös és a Dániel útig közlekedő 156-os busz a Batthyány térig, hogy ezek a járatok a metróról közvetlenül átszállva továbbra is elérhetőek legyenek.

A metrópótló buszra a Déli pályaudvarnál a Krisztina körúton, a pályaudvarról a Vérmező felé átvezető gyalogos-átkelőhelyhez helyezett ideiglenes megállóban lehet felszállni. A járat a Széll Kálmán téren az 5-ös, a 91-es és a 102-es busz megállóhelyén, majd ezt követően a 22-es buszcsalád megállójában áll meg.

A 22-es, a 22A és a 222-es busz a Széll Kálmán téri, megszokott végállomása helyett az 5-ös, a 91-es és a 102-es busz megállóhelyén áll meg, a Déli pályaudvarnál pedig ugyanabban az ideiglenes megállóban lehet ezekre felszállni, ahol az M2-es pótlóbuszra.
A 155-ös és 156-os buszra a Batthyány téren a 86-os busz ideiglenes megállóhelyén lehet felszállni, a Széll Kálmán téri megszokott megállója helyett pedig ideiglenesen a 39-es busz megállóhelyén áll meg.

Ugyanebben az időszakban lezárják a metróállomás melletti, az egykori bisztró épülete előtti járdaszakaszt, ezért a BKK arra kéri a Margit körút felől érkező vagy arra tartó gyalogosokat, hogy a tér közepe felé kerüljenek majd.

A közleményben azt írták: a metró kijárati épületének jelenlegi, "legyezős" alapja, mint a Széll Kálmán tér egyik ikonikus jelképe, az átépítés után is megmarad, de már egy teljesen felújított, modern arculatú, üvegfalakkal határolt épület részeként.

A www.bkk.hu/szellkalmanter oldalon elérhetők a rekonstrukcióval és a vonatkozó közlekedési változásokkal kapcsolatos aktuális információk.

A tér felújításának munkálatai január 12-én kezdődtek el, a teljes rekonstrukció 2016 tavaszára fejeződhet be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.