Pénteken adják át az osztrákok Raffael Sándort és Németh Győzőt

Átadják a magyar hatóságoknak a veszprémi Patrióta Bárban történt gyilkosság két Ausztriában elfogott gyanúsítottját. Raffael Sándor és Németh Győző pénteken már Magyarországon lesz.

Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról nem nyilatkozott, hogy melyik határátkelőnél és hány órakor adják át a két fogva tartottat a veszprémi nyomozóknak.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy Raffai Sándort és Németh Győzőt, a február 8-án, vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett gyilkosság és súlyos testi sértések két gyanúsítottját másnap Ausztriában, az A2-es autópályán fogták el az osztrák rendőrök. Raffael és Németh a múlt héten a grazi bíróságon beleegyező nyilatkozatot tett arra vonatkozóan, hogy a kiadatásukat gyorsított eljárásban foganatosítsák.

Bűntársukat, Sztojka Ivánt - aki a múlt csütörtökön éjszaka önként jelentkezett a veszprémi rendőrségen - már előzetes letartóztatásba helyezte 30 napra a bíróság. Hétfőn elfogták a fővárosban a bűnügy negyedik gyanúsítottját is, a 32 éves budapesti P. Gábort.

A Veszprémi Patrióta bárban február 8-án hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedés során meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott tagját.

A rendőrség szerint a tanúvallomások egyértelműen azt igazolják, hogy Raffael szúrta le Cozmát. A bűncselekményben a sporttársuk segítségére siető Ivan Pesic, a klub kapusa, horvát válogatott életveszélyes sérülést szenvedett (egyik veséjét el kellett távolítani), Zarko Sesum veszprémi irányító játékos, szerb válogatott pedig súlyos arc- és szemsérülésekkel került kórházba. Sesum kedden már elhagyhatta a kórházat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.